ons eerste berichtje s’morgens is van vip,jolli is ziek !ze heeft de halve nacht in de badkamer doorgebracht en blijft voorlopig onder de wol.

met zn drieen zitten we aan het ontbijt dit was toch niet de bedoeling!!!buiten sneeuwt en waait het hard en het is maart !!

victor maakt een paar sneetjes toast met jam voor jolli en smokkelt dit mee naar boven ,als ik ,lief als ik ben, een half uur later voor de kamerdeur bij vip en jolli aanklop met een paar ibuprufennetjes in mijn hand word ik zeer bozig weggesnauwd door een geirriteerde jolli die vast denkt dat ik een overijverig kamermeisje ben.

ik vlucht maar snel weer naar boven. victor komt langs en stelt voor om toch maar iets te gaan ondernemen ,jolli is voorlopig uitgeschakeld !!

eenmaal buiten hebben we al snel spijt ,het is nog steeds ijzig koud…en de sneeuw teistert onze gezichten ,we vluchten maar de metro in en gaan op weg naar harrods .

ik ga uggs kopen,een tas en wat leuks voor de kinderen en een kousenband voor char!!!

we zien een uggs winkel ,ik pas wat laarzen ,vip ziet wanten voor robijn en vraagt haar maat …een kwartiertje later verlaten we de winkel zonder iets gekocht te hebben ..het wordt toch zomer ..zeggen we terwijl we onze kragen wat hoger op zetten .

samen met hele hordes steenrijke soortgenoten vergapen we ons aan de meest bizarre en nutteloze zaken in het grootste warenhuis van londen ,achterlijk dure kleding,tassen,sieraden,luchtjes en alles wat we niet gezien hebben .

een kopje koffie in 1 van de 29 restaurantjes van harrods maar het publiek bevalt me niks ..gauw verder..

vip en gertjan lopen ongegeneerd met mij mee over de ondergoedafdeling op zoek naar een kousenband ,vip vraagt serieus aan een verkoopster hoe dit eigenlijk in het engels heet .( nu terug in het hotel weten we al niet meer !)

we worden naar de overkant gestuurd ,waar een leger verkoopsters al klaar staat! een blik van mij op het prijskaartje van een nietig onderbroekje wat 180 pond oftewel 220 euro kostte deed mij besluiten hier verder maar vanaf te zien …

misschien een trouwkado voor char en jos???we doen ons best ..hopen soms dat de komma verkeerd staat …maar nee..

en zo gaat het op iedere afdeling ….met lege handen en zonder tasjes verlaten wij opgelucht dit winkelparadijs..

in een zijstraat staan rolls royces..bentley’s en ferrari’s .. de een eigenlijk nog lelijker dan de andere..chauffeurs doden al klappertandend hun tijd …en mohammed al fayet loopt ons ineens onopgemerkt voorbij…weg hier!!

aan de overkant lopen we weer tussen de gewone mensen en gaan gewoon een tosti eten .

nog wat ritjes met de metro die altijd net aankomt ,en immodium voor jolli gekocht ,gertjan wat mailen en werken en ik een beetje schrijven …buiten giert de wind rond het hotel …en binnen brandt de kachel en drinken we een heerlijk kopje engelse thee…

we hopen dat jolli zo op de been is…de royal albert hall wacht!!

liefs vanuit een guur londen .