We hebben een “lichte”lunch besteld maar er komt een schaal met wel 10 verse sandwiches,dat gaan wij dus niet opkrijgen !

een uurtje rust en we worden weer verwacht voor de volgende gamedrive,heerlijk met mijn hoofd in de wind rijden we weer naar het park gewoon langs de kant van de weg staan giraffen en olifanten zelfs een paar jakhalzen waarvan je steeds een kop nieuwsgierig boven het gras uit ziet komen piepen .

eenmaal in het park ziet gj een grote gele slang op de weg liggen ,heel zielig hij beweegt niet meer..waarschijnlijk heeft hij te langzaam de weg over willen steken en is dan te warm geworden en heeft de overkant niet gehaald .

we zien veel meer dieren dan vanochtend ,grote kuddes grazers en giraffen maar vooral olifanten !

ineens staat onze gids boven op zijn rem en deinst zelfs een beetje achteruit …midden op de weg …weer een slang ….de auto gaat achteruit en de gids slaakt een diepe zucht …

wow….een black mamba!!!!! we zien hem verdwijnen in het gras …

2 slangen binnen een kwartier ,de een helemaal ongevaarlijk en de ander ??de meest dodelijke die er is !!!

vlak voor zonsondergang zijn we terug bij de lodge waar het kampvuur al aangestoken is .

we eten weer gezellig samen met simon die veel verteld over het land ,de mogelijkheden, de moeilijkheden en de problemen ,morgen komen er kindertjes van een van de armste scholen die er zijn ,we beloven te kijken of we iets kunnen betekenen als we eenmaal thuis zijn .

we krijgen weer veel te veel eten ,ik heb meer dan de helft op een apart bordje gedaan ..gertjan deed hetzelfde…uiteindelijk simon ook !

het personeel was zo blij!!! hadden ze ook iets te eten ….

mijn eten smaakte gelijk nog lekkerder!!!

de laatste nacht in onze superdeluxe boomtent breekt aan ,sammy zit gewoon in de ene hoek en zijn broertje vlakbij de douche , er glipt er nog een onder de deur door die ik probeer buiten te krijgen ..nou dat lukt echt niet !! ..als ik s’nachts wakker word zie ik de apen naast me in de boom zitten ,ze zijn nog even rustig !

s’morgens komt de hele apenfamilie op bezoek ,onze veranda wordt ingenomen …stukjes cracker lusten ze wel!!eten gewoon uit onze hand ,ook lopen ze nu over het dak en tussen de tentdoeken door dat maakt een herrie!!

na ons ontbijt pakken we onze koffers en mag ik even mijn verhaal op internet zetten via de pc van simon ,even een teken van leven van ons de foto’s komen nog wel als we misschien ergens beter internet hebben .

we nemen afscheid van deze geweldige mensen ,we gaan de komende dagen toeristje spelen bij de victoria watervallen .

de binnenlanden even uit…even de drukte in!

een paar uurtjes over de grote weg door zimbabwe,politiecontroles,vreselijk armzalige hutjes langs de kant van de weg …sommige hebben alleen muurtjes zonderdak ..de verhalen van simon nog in mijn hoofd dat velen hier geen stroom geen water geen werk en soms geen eten hebben malen nog door mijn hoofd.

we komen aan in livingstone,overal winkeltjes en hotels en een drukte van belang.

voor de verandering gaan we weer even 80 liter diesel tanken ,nee de tank is niet lek..er kan wel 150 liter in !!

op zoek naar onze lodge voor de komende 3 dagen ,even buiten het plaatsje zien we ineens groen gras…een mooie toegangspoort met een waterval …en heel veel personeel ,oke dit is weer wat anders..

de kamers staan in een halve cirkel rond een grasveld wat van alle kanten besproeid word met vers water …met een zwembad in het midden …moderne zitjes voor de deur en uitzicht op de zambezirivier die vol zit met nijlpaarden en kroki’s..

we hebben airco,internet een flatscreen met de bbc erop ,een ligbad en een douche ..

de simpele sandwich die we eten kost ons wel even 8 dollar..een papiertje met prijzen van alles wat we hier kunnen doen doet ons onze wenkbrauwen optrekken.

een ritje op de rug van een olifant..250 dollar..een gamedrive..100 dollar .

de toegang naar de watervallen 50 dollar ..en dat alles per persoon!!!

gelukkig hebben wij onze eigen auto ,we regelen het wel allemaal zelf!

gertjan zit nu even te werken ,ik schrijf en straks gaan we gewoon op zoek naar een supermarkt ..en er is vast wel een plaatselijk terrasje te vinden .

groeten vanuit een lodge waar zeker geen armoede heerst maar waar wij vinden dat we onze euro’s toch beter aan iets anders kunnen besteden…vandaag is het hier heel toepasselijk “de dag van het water”voor ons de dag van de omschakeling van echte slangen naar waterslangen ..