we hebben eindelijk eens beter geslapen, we liggen hier onderste boven of achterste voren met alleen een laken in bed om maar een beetje frisse lucht uit de airco te voelen.S ‘nachts worden we dan wakker om het dekbed te pakken wat dan toch weer te warm blijkt te zijn .

ik spook al dagen iedere nacht rond ..

s’morgens is het heerlijk! er lijkt zelfs wat zuurstof in de lucht te zitten en op tijd gaan we ontbijten ,nou ja op tijd ..de toeristen die mee zijn geweest met een gamedrive komen al massaal terug en stormen op het ontbijt af …de meeste zijn gekleed in verantwoorde safarikleding inclusief hoed,verrekijker en natuurlijk foto en videocamera’s..in vol ornaat storten ze zich op het buffet en scheppen zulke volle borden op dat onze eetlust er bijna van verdwijnt .

na ons simpele ontbijtje gaan we nog even internetten bij de spar kopen we nog wat sandwiches en dan maar weer naar het chobepark,we proberen nu toch weer een andere route …jawel weer zand….en oh…dit zand is nog dieper dan gisteren!!! schakelen ,achteruit ..dan weer vooruit …de motor loeit ! we zien gelukkig wel steeds fanten het lijkt of ze ons herkennen ,ze doen gewoon wat ze willen doen..wandelen rond ,spelen in het water,rollen in de blubber ,slopen bomen en pesten elkaar.

het leukste was een grote kudde die keurig achter elkaar richting een blubberpoel liep ,hier rustig een modderbad namen en weer verder liepen alsof er niks gebeurd was.

halverwege deze route kunnen we geen zand meer zien en nemen een korte binnen door route…jaja…we hadden toch beter moeten weten ! en alle weggetjes die kort lijken ….parijs dakkar was er niks bij!!onze auto kostte een hoop euries om te huren ,maar kan waarschijnlijk aan het eind van onze vakantie naar de schroot!

na een paar km ploeteren kwam er een auto ons achterop rijden ,ook zo’n grote.. dit gaf mij een geweldig goed gevoel…als we echt vast komen te zitten ..is onze redding in ieder geval nabij !!!

het ergste vond ik nog dat we heel deze weg geen beest gezien hebben !!!

opgelucht komen we bij een ons bekende weg …ietsje minder slecht dan deze ..we hebben het gered!!oke…voor mij echt nooit geen diep zand meer!!!

aan het eind van de middag hebben we meer dan genoeg oilfanten gezien voor deze vakantie en zijn we wat gaan drinken in ons volgend hotel ..een kleine misrekening kan de beste overkomen.. …morgen vertrekken we op tijd want onze volgende stop ligt precies 2 km hier vandaan!!!

jawel ,we gaan morgen naar een backpackers bed & breakfast ..ach weer eens wat anders …en heel toevallig ben ik daar ook nog eens jarig …

als we op een verveloze picknickbank zitten met uitzicht op een rommelplaats waar 2 verroeste soort van strandstoelen in de blubber staan …kijken we elkaar alleen maar even aan ..

we gaan toch straks even kijken of we onze route iets kunnen wijzigen ..misschien iets eerder naar het zuiden terugrijden ???

nu zitten we heerlijk in de bar van onze lodge met uitzicht op de chobe rivier en de zon die langzaam zakt …onze schone was lag weer keurig op ons opgemaakte bed,gj zoekt een alternatief hotel ..ik schrijf …dit is vakantie..dit is afrika!

het werken van gj gister heeft zijn vruchten afgeworpen en we proosten op het behaalde succes! maar natuurlijk eerst op isabeau …lieve schoondochter! we wensen je een gelukkig jaar toe!!

liefs vanuit een zeer zanderig botswana!!